❤️ Neden Seviyoruz?
İç mekanlarda yetiştirilmeye uygundur ve bakımı oldukça kolaydır. Bolluk ve bereketi temsil ettiğine ve bulunduğu ortama şans getireceğine inanılan bu bitki, aynı zamanda havada bulunan zararlı maddeleri temizler. Tüm yıl boyunca yapraklarını dökmeyen para ağacı, dört yaşına geldiğine çiçek açmaya başlar.
☀️ Işık ve Su Gereksinimleri
Doğrudan olmayan ancak parlak güneş ışığı ister. Geçirgen yapıdaki topraklarda sağlıkla büyüyen para ağacı bitkisi, köklerinin sıkışık bir halde olmasını sever. Çok büyük saksılar kullanmaktan kaçınmakta ve yılda bir saksı yenilemekte fayda vardır. Nemli toprağa ihtiyaç duyar ve düzenli sulama gerektirir.
🏠 Evde Nerede Durmalı?
Doğrudan olmayan parlak güneş ışığı alan yerlerde konumlandırılmalıdır. Konumuna alıştığında yerinin sık değiştirilmesinden hoşlanmaz. Uygun ortam bulunduğunda yeri sabit kalmalıdır.
🚰 Nasıl Canlı Tutulur?
15 metreye kadar uzayabilen bitkinin boyunu kontrol altına almak adına üst kısımlardan budama önerilir. Uzaması isteniyorsa da alt dallardan budama yapılabilir. Budama için en uygun dönem ilkbahar aylarıdır. Yapraklarında birikerek fotosentez döngüsünü engelleyen tozların düzenli olarak temizlenmesi önemlidir.
🤔 Bunları Biliyor Musunuz?
Para ağacı gövdesinin örgülü yapısı ona estetik bir görünüm kazandırır ve ev dekorasyonu için bu bitkiyi uygun hale getirir.
Para ağacı, yıl içinde yaprak döken ya da cansızlaşabilen bitkilerden farklı olarak bütün yıl canlı görünümünü korur.